понедельник, 26 марта 2018 г.

Виготовлення клейстеру для пап’є-маше


Практично так само готується клейстер для пап’є-маше, з тією лише різницею, що він повинен бути більш рідким, ніж для шпалер. Співвідношення борошна і води тут буде 1/5.

  1. взяти по одній частині просіяного борошна і води, змішати до отримання однорідної маси (можна навіть збити);
  2. поставити на вогонь каструльку з водою, довести до кипіння і додати замішану консистенцію;
  3. не перестаючи помішувати або злегка збивати протягом 2-3 хвилин на помірному вогні;
  4. зняти з плити і додати цукор (в нашому випадку), столярний клей, гліцерин або ПВА.
Під час охолодження на поверхні субстанції може почати утворюватися щільна плівка, яку необхідно буде видалити.
Як зробити клейстер для пап’є-маше зрозуміти нескладно, досить спробувати зробити це один раз, і все буде відразу ясно.
Клейстер з борошна і води (будь він для шпалер або виробів, неважливо) добре варити на водяній бані: так не з’являться бульбашки на поверхні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий