понедельник, 26 декабря 2016 г.

Календарно-тематичне планування уроків трудового навчання, 3 клас (на виконання Програми зі змінами) ІІ семестр





Дата
Тема уроку
Державні вимоги щодо рівня загальноосвітньої підготовки учнів, конкретизовані очікуваними результатами (навчальними цілями)
1.

Квілінг. Мистецтво квілінгу. Основні прийоми роботи та послідовність виготовлення виробів технікою квілінг. Способи виготовлення базових форм.
Учень/учениця:
має загальні уявлення про виготов­лення аплікацій технікою квілінг;
розкриває загальні відомості про техніку квілінг;
добирає матеріали, інструменти та пристосування, необхідні для ви­готовлення виробів технікою квілінг;
знає основні прийоми роботи та по­слідовність виготовлення виробів тех­нікою квілінг;
володіє навичками виготовлення ви­робів технікою квілінг

2.

Сніжинка  в техніці квілінг
3.

Квіти  в техніці квілінг
4.

Аплікації в техніці квілінг(калина, виноград)
5.

Тварина в техніці квілінг
6.

Види та властивості тканини. Використання тканин, прийоми різання тканини та  особливості з”єднання її з папером.
Аплікація з тканини «Котик»
має загальні уявлення про види, властивості та використання тканин;
добирає матеріали, інструменти та пристосування, необхідні для виго­товлення аплікацій з використанням тканини;
розкриває особливості різання тка нини та її з’єднання з папером;
вміє виготовляти аплікації з вико­ристанням тканин
7.

Аплікація з тканини «Сова»
8.

Аплікація з тканини  «Квіти»
9.

Аплікація з тканини
«Чарівний птах»
10.

Декорування виробів. Способи декорування виробів. Орнамент. Декорування писанок. Аплікація.
має загальні уявлення про докору вання виробів;
називає способи декорування виро бів;
знає, що таке орнамент;
характеризує писанку як одні із символів України;
розкриває послідовність дій під чиї декорування писанок;
вміє виготовляти аплікації писанок і відомими техніками;
володіє початковими навичками де корування писанки

11.

Ліплення
12.

Витинанка.
13.

Самообслуговування. Культура  харчування.  Сервірування столу.  Складання серветок.
має загальні уявлення про культуру харчування;
знає правила поведінки за столом;
розуміє специфіку сервірування сто- лу до обіду.
розкриває послідовність складання серветок;
вміє складати серветки для святкового  столу

14.

Самообслуговування. Оздоблення одягу та взуття. Пришивання гудзиків з 4 отворами.
15.

Виготовлення та оздоблення виробів об’ємної форми. Виготовлення транспорту з коробок . упаковок.
має загальні уявлення про вигото лення і оздоблення виробів об’єми форми;
знає специфіку виготовлення вир бів об’ємної форми з коробок, упаковс та самостійно виготовлених об’єміи деталей;
розкриває послідовність дій під ч виготовлення та оздоблення виробів І домими техніками та матеріалами;
вміє виготовляти та оздоблювати вироби обємної форми;
виконує макетування виробів на основі  різних геометричних тіл.
16.

 Виготовлення  іграшки на  основі циліндра або конуса.
17.

Виготовлення об”ємних виробів на основі геометичних тіл.


Комментариев нет:

Отправить комментарий