пятница, 9 февраля 2018 г.

Морозиво і малим, і старим

Морозиво!

Воно відоме як мінімум п’ять тисячоліть. Олександр Македонський відновлював за його допомогою сили після походів. У Стародавній Месопотамії його виготовляли з льоду. Стародавні греки додавали в сніг мед і фрукти, виготовлюючи улюблені ласощі. А вперше приготували його китайці, які подавали до святкового столу заморожені соки фруктів зі шматочками плодів. Статистики стверджують, що в літній час кожні 3 секунди продається 1 порція морозива. Взимку 1 порція продається раз на 20 секунд.

До Європи технологія виготовлення морозива потрапила завдяки Марко Поло. Перебуваючи в Китаї, мандрівник підгледів рецепт і привіз його до Італії. Рецепти приготування морозива італійці довгий час тримали в секреті. Саме в Італії морозивом почали вважати не лід із фруктами, а однорідну кремову масу. Загальнодоступним морозиво стало в 1660 році. Одному рибалці у спадок від діда дісталася машинка для збивання морозива. Цей чоловік відкрив у Парижі перше кафе-морозиво «Прокоп». У ньому було до вісімдесяти сортів моозива. Кафе-морозиво Франческо Прокопіо працює до цих пір. Ми звикли, що морозиво – солодкий десерт, а виявляється, що воно багатолике. У різних куточках світу можна зустріти рибне, перчене, часникове, сирне, грибне, томатне і навіть зі свинячими шкварками морозиво! Ха! Є навіть смажене у фритюрі!

https://nbu4kids.wordpress.com/2018/02/07/%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D1%96-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BC-%D1%96-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC/ -джерело 

Комментариев нет:

Отправить комментарий